abans i després reforma

19 abr. Abans i Després: transformació d’una antiga casa de poble en un espai actual d’inspiració nòrdica

Avui recuperem un projecte que vam realitzar ja fa uns quants mesos i en el que vam gaudir moltíssim per les múltiples possibilitats amb les que vam poder jugar! Al poble de Crespià (Girona) se’ns va presentar l’oportunitat de renovar completament una antiga casa on, des del primer moment, vam visualitzar el potencial enorme que presentava cada un dels seus espais.

Ens vam proposar eliminar límits espacials per aconseguir perspectives visuals àmplies i lluminoses i vam tenir clar que no podíem perdre la seva essència rural. Per això vam recuperar i vam restaurar mobles antics de la família i vam dissenyar a mida mobiliari amb fusta envellida. El conjunt respira un aire nòrdic, acollidor i molt lluminós.

IMG_4708-ma

          Resultat final de la sala-menjador després de la reforma

Et convidem a conèixer com va canviar radicalment la casa amb aquest abans i després de la reforma: 

La cuina es va obrir a la sala per guanyar amplitud ubicant, per fer de separació en moments puntuals, una gran porta de fusta de pi que es va tractar per aconseguir un efecte envellit. Quasi tot el mobiliari es va dissenyar a mida combinant materials tradicionals com la fusta i el mosaic amb el modern policarbonat. L’objectiu era aconseguir un espai elegant i càlid amb reminiscències rústiques.

CRESPIA-antesdespues5

                                                                                                                Abans i després de la cuina

IMG_4687-ma

                                                                                                 Vista general de la cuina després de la reforma

IMG_4719-ma

                                                                                           Vista de la cuina des del menjador, amb  la porta corredera

A les zones amb poca llum natural, com a l’entrada del celler, vam apostar per introduir un material més tecnològic com el policarbonat translúcid retro il·luminat mitjançant Led.

CRESPIA-antesdespues6

                                                                                                             Abans i després de l’entrada al celler

La sala-menjador es va convertir en una àmplia i lluminosa zona dominada per una atmosfera càlida gràcies a la presència de la fusta utilitzada en el paviment i el mobiliari. A totes les finestres s’hi va incorporar fusteria d’alumini gris antracita i un screen enrotllable del mateix to que aporta un marcat contrast amb els elements tradicionals.

CRESPIA-antesdespues4

                                                                                                            Abans  i després de la sala-menjador

CRESPIA-antesdespues2

                                                                                                               Abans i després del rebedor

CRESPIA-antesdespues9

                                                           Abans i després del rebedor on vam restaurar un dels mobles de la família

El confort de la fusta s’interromp amb el microciment continu utilitzat tant a la cuina com a la nova escala sumant personalitat.

CRESPIA-antesdespues3

                                                                                                                  Abans i després de l’escala

A les habitacions vam mantenir el diàleg entre elements antics i moderns jugant amb la combinació de mobiliari original restaurat creant un espai vital i acollidor. A més, vam recuperar els sostres originals on vam incorporar bigues de fusta.

CRESPIA-antesdespues7

                                                                                                    Abans i després d’un dormitori doble

CRESPIA-antesdespues8

                                                                                                        Abans i després del dormitori principal

IMG_4615-ma

                                                                                                 Resultat final del dormitori principal

I finalment, també la façana va ser totalment restaurada. Volíem aportar un aire modern i molt més fresc d’acord amb el nou interior de la casa.

CRESPIA-antesdespues1

                                                                                                                    Abans i després de la façana

 

Pots veure més imatges d’aquest projecte aqui

No Comments

Post A Comment