#42 Parafarmàcia. Gavà. 2017

About This Project

LA NECESSITAT

 

Crear de zero l’interiorisme d’una nova parafarmàcia en un local buit de perímetre quadrat on s’oferiria una gran varietat de referències de cosmètica així com serveis relacionats amb salut i benestar. La parella propietària del negoci ens demanava també el disseny de la imatge corporativa i la seva aplicació a l’espai.

 

EL REPTE

 

Concebre un interior fresc on es respirés una sensació de puresa i benestar conciliant les necessitats funcionals vinculades a l’exposició i emmagatzematge de producte amb una estètica amb personalitat pròpia.

 

EL PROJECTE

 

Imponent i meticulosament dissenyat amb delicats detalls, un gran cub que combina fusta natural amb la puresa del blanc és l’indubtable protagonista del disseny. Ubicat al centre de l’espai conté el mostrador, en el qual es llegeix el nom del negoci retro il·luminat, una àrea d’atenció personalitzada amb un mostrador baix i una cadira rèpilca del model Eames, un còmode banc per moments d’espera i finalment, a la part posterior, una zona dedicada a l’exposició de producte.

 

Donant encara més presència al conjunt vam ubicar just davant del mostrador principal un reservat de mosaic en blanc i blau-gris, color que es va escollir com a corporatiu i amb el qual es va pintar completament el sostre original de plaques de pladur.

 

Detalls decoratius completen el volum amb un toc desenfadat i molt fresc: làmpades de bombeta de filament de carboni amb porta làmpades daurat, estors enrotllables de fusta i, per sumar a l’ambient un aire de puresa i netedat, vam ubicar a la part frontal una línia que combina ampolles de vidre plenes d’aigua tenyida en blau amb plantes en testos marcats amb una subtil línia del color corporatiu.

 

Amb l’objectiu d’oferir l’espai d’exposició i emmagatzematge necessaris es van ubicar a tot el perímetre del local prestatgeries modulars metàl·liques lacades en blanc amb la part posterior revestida en fusta i retro il·luminades. Sobre elles vam col·locar miralls suspesos amb cadenes que potencien l’amplitud i la lluminositat.

 

Una de les cantonades de la botiga es va dedicar als més petits amb mobiliari infantil rèplica de models Eames. Mobles baixos per aquesta zona així com per a l’aparador van ser dissenyats a mida per Dröm Living.

 

Per tal d’assegurar una excel·lent il·luminació del producte es va optar per bombetes de llum blanca imitació de la llum de dia a base de làmpades tubulars de superfície en negre distribuïdes per tot el local. I per al paviment, exceptuant el reservat de mosaic, es va escollir un resistent porcelànic imitació fusta que respon a les exigències funcionals del negoci sense renunciar a un disseny càlid i confortable.

 

 

Category
Interiorisme per a Empreses