# 55 PERRUQUERIA ÂME BY BIOSTHÉTIQUE. LLEIDA. 2019

About This Project

LA NECESSITAT

Biosthétique és un joc de paraules que ens parla de vida i bellesa. Aquest va ser el punt de partida per a la ideació del projecte realitzat per a la perruqueria Âme, que buscava dur a terme una reforma integral en el seu local situat a Lleida.

Es tracta d’un projecte que tenia com a objectiu convertir l’espai en una extensió dels valors i la filosofia de la marca, on cada detall i decisió permetés al visitant viure, sentir i interioritzar l’imaginari de Âme.

A més, es buscava un disseny que tingués un impacte des de l’exterior, que convidés a entrar, que també parlés de la marca als passants, a la gent a peu de carrer, al barri.

EL REPTE

Projectar una perruqueria amb una personalitat aspiracional, elegant, exclusiva i innovadora, que permeti que els clients es relaxin i visquin una experiència única i especial.

Treballar sobre un timining i pressupost limitat sense perdre resultat ni qualitat en materials, en eficiència ni en solucions tècniques i estètiques.

EL PROJECTE

Mantenint tota l’estructura i tabiquería original de l’espai, es va treballar en un disseny que aportés sofisticació a l’espai a través del joc de textures, llums, materials i mobiliari.

En entrar, ens trobem amb un espai protagonitzat pel revestiment d’aspecte marbre Venecià, combinat amb beix: dos tipus de terratzo de la marca Matimex que ens permeten diferenciar les diferents zones i intencions dins de l’espai, així com aportar un tamís sofisticat i elegant a l’espai. Es tracta d’una entrada dissenyada per a convidar a entrar i donar una benvinguda càlida, estètica i elegant, reforçada per una cortina decorativa de vellut de color gris antracita i amb una estructura amb plantes que aporten el contrapunt acollidor i orgànic que l’espai ens demanava.

Davant, una paret pintada en gria antracita ens presenta el logotip de Âme by Biosthetique en format corpori, reforçat per la il·luminació d’uns llums exclusiuves dissenyades i fabricades per DrömLiving per al projecte.

Per a la zona d’espera, es van disposar uns bancs de metall i vellut, enfrontats a dues fotografies retroiluminadas a la paret, que ens confirmen l’elegància i l’estètica de la marca a través d’una composició en blanc i negre. Tot plantejat perquè el client pugui relaxar-se i inspirar-se.

La zona de treball es veu diferenciada pel seu revestiment de parquet color roure costaner en terra i paret, que aporta un to càlid i confortable. És aquí on trobem el mostrador, zonificat per terratzo tant en sòl com en el propi mobiliari, que es va construir en bloc per a donar una sensació de continuïtat i unificació a l’espai.

Aquí també trobem el moble de magatzematge i d’exhibició de producte, situat en una paret on es combina el gris amb la fusta de parqueten a les fornícules.

Per a la zona de tall, les textures van entrar en diàleg amb les parets, que van ser cobertes per morter aplicat a mà i protegides per una capa de latex: un toc industrial sense perdre elegància. En quant al mobiliari i seguint amb la línia industrial, es va dissenyar un concepte de tocador estètic i funcional, construït en ferro lacat en negre i amb balda de xapa negra, que integra un mirall i un reposapeus. Aquests vénen acompanyats per cadires entapissades en pell sintètica marró, seleccionades del mobiliari original de Âme.

Finalment, llums dissenyats per Dröm Living ens ofereixen la il·luminació necessària per a aportar la confortabilidad i comoditat que l’espai necessita.

En aquest sentit, cal destacar l’important paper de la il·luminació en tot el projecte: d’una banda, era necessària una il·luminació que permetés al client relaxar-se i gaudir de la seva experiència, per un altre, que aportés la suficient llum per a poder treballar de forma còmoda i eficient. Per a això, es va treballar sobre tres tipus d’il·luminació:

– Il·luminació ambienti, a través de la col·locació de focus zenitals.
– Il·luminació tècnica, a través de la col·locació de carrils de focus.
– Il·luminació decorativa i funcional, a través dels llums dissenyats per Dröm Living.

La zona de rentat també es va diferenciar pel revestiment de terratzo, que ens va servir per a la construcció de baldes on col·locar el material necessari. El fet d’utilitzar el mateix material per a paret i rajoles va aconseguir crear un efecte de continuïtat, homogeneïtat i amplitud coherents amb tot el projecte.

Finalment, la zona d’oficines va ser separada a través d’un vinil que simula el vidre armat, també plantejat per a reforçar el caràcter industrial i elegant de tota la perruqueria.

Category
Interiorisme per a Empreses