#52 CASSOLA DEL MERCAT. St. Cugat. 2018

About This Project

LA NECESSITAT 

 

La Cassola de el Mercat és un restaurant familiar de tota la vida – situat en el mercat Torreblanca en Sant Cugat – que buscava contemporaneitzar la seva imatge sense perdre la seva essència autèntica, artesanal i de qualitat.  

 

L’encàrrec consistia en la realització d’un projecte de branding integral, que inclogués tant l’interiorisme i reforma de l’espai com l’actualització de la seva identitat gràfica. En aquest sentit, la línia estètica estava pactada des del principi: es volia transmetre un estil industrial que a més reforcés el seu caràcter local, genuí i propietari.

 

A més, el projecte interior també buscava redefinir els fluxos de pas del restaurant, permetent una major eficiència de treball en el dia a dia de La Cassola de el Mercat, així com una major comoditat per als clients.

 

EL REPTE

 

La Cassola del Mercat presentava diversos reptes que es van tenir en compte en el desenvolupament de tot el projecte. D’una banda, realitzar una reforma que aconseguís donar més visibilitat al restaurant des de l’exterior, diferenciant-se del paisatge urbà i convidant a entrar als usuaris, a través de la seva entrada des del carrer.

 

D’altra banda, en ser un restaurant de tota la vida, era important mantenir la seva essència i no perdre de vista el seu concepte gastronòmic proper i de qualitat.

 

Finalment, el Rafa (actual gerent del restaurant) tenia molt clar des del principi l’estil que buscava desenvolupar al seu espai, per la qual cosa era molt important la conversa, l’empatia i el treball en equip perquè el resultat final encaixés al 100% amb allò que ja tenia en ment, sense perdre el toc Dröm :)

 

EL PROJECTE

 

Per a l’èxit del projecte, es va jugar amb dos aspectes clau: la il·luminació i la selecció de materials:

 

El concepte general de l’espai es basava en un estil industrial aterrat en un context casolà, local i proper, i va anar precisament el que es va buscar aconseguir a través del joc de llums i l’ús de materials purs.

 

Els materials predominants en tot l’espai són l’acer corten, l’acer negre, la fusta envellida i els maons vista, que ens van permetre evocar un espai industrial i també càlid i proper. A més, es va treballar amb una il·luminació tècnica i decorativa que dotés de calidesa a l’espai, que convidés a entrar i que reforcés la proximitat del restaurant, a través de llums led i llums de Tosco.

 

Redistribució espacial: zones diferenciades:

 

En quant a la distribució espacial, es va optar per crear dues zones diferenciades dins del restaurant: d’una banda la zona de bar i per un altre la zona de menjador.

 

Per a la zona de bar, la barra tenia un paper primordial. D’una banda, un coper construït en acer corten ja ens aporta pistes sobre el caràcter industrial de l’espai. Per un altre, ens trobem amb detalls constructius que aconsegueixen encaixar fusta i maons en la configuració de la barra. I és aquí on una mampara de vidre armat i d’estructura metàl·lica ens limita l’espai de xarcuteria, una de les zones de preparació més importants el restaurant.

 

Per a la zona de menjador, la paret revestida de maó juga un contrast de textures amb el metall deployé i amb la fusta de pi massissa i les potes de ferro de les taules, dissenyades específicament per al projecte. Tot això complementat amb elements decoratius que ens traslladen a l’imaginari del bar de tota la vida: barrils, quadres, llums i trames.

 

A més, es va recuperar una prestatgeria amb la qual ja comptava el restaurant per utilitzar-la com a separador, prenent així un paper de guia sobre el flux de pas de l’espai.

 

Així mateix, per mantenir la connexió del restaurant amb el Mercat Torreblanca – amb el qual porta vinculat tota la vida – es va habilitar una barra que dóna a l’interior del mercat, on els usuaris poden prendre alguna cosa durant les seves pauses i descansos en la seva jornada de compres.

 

Una altra fita important de l’espai va ser la recuperació del seu parquet original, a través d’un procés d’escatat i envernissat, que va aconseguir rescatar la seva lluentor inicial.

 

Nova imatge corporativa:

 

Seguint amb tota la línia estètica, també es va treballar en un nou concepte d’imatge corporativa: creació d’un logotip i aplicació gràfica en cartes, targetes i retolació.

 

Aquesta es va plantejar amb l’objectiu de fer-li un volt de modernitat però sempre mantenint el caràcter de tota la vida de la Cassola del Mercat: la seva essència havia de residir en cada decisió, color i aplicació.

 

Un dels elements més importants de l’aplicació d’aquesta nova imatge corporativa va ser la retolació exterior, treballada sobre fusta massissa, que ens convida a entrar i ens parla, a primera vista, del caràcter i essència de La Cassola del Mercat.

 

Execució d’obra a càrrec d’Inntegral .

Category
Interiorisme per a Empreses