#39 Àtic Verd, Marfina. Castelldefels. 2017

About This Project

BLANC, NEGRE I PI

 

LA NECESSITAT

 

Reformar íntegrament un apartament que havia quedat antiquat per dotar-lo d’una imatge completament renovada. Es requeria un projecte d’interiorisme que el convertís en un exclusiu allotjament pels clients més privilegiats de Marfina Apartments.

 

EL REPTE

 

Seguint la mateix línia de disseny de la reforma realitzada anteriorment per Dröm Living a un petit apartament davant del mar però oferint una atmosfera clarament diferenciada, calia ara aportar solucions funcionals innovadores per optimitzar els 40 m2 d’un àtic amb una terrassa de 60 m2.

 

EL PROJECTE

 

Blanc, negre i fusta de pi són la base sobre la qual es construeix un disseny d’essència nòrdica, elegant, de línies rectes i d’una calidesa extrema. Malgrat que es va optar per mantenir la distribució original -amb una zona diàfana per menjador, sala i dormitori, una cuina office i un bany independent- el canvi d’imatge va ser radical.

 

L’antic paviment es va substituir per un resistent laminat vinílic de fusta, tot l’espai es va pintar en gris pedra recobrint trams de paret amb fusta natural de pi i es va ubicar un doble sostre amb les instal·lacions d’aire i il·luminació ocultes.

 

Un dels trets distintius del projecte són els grans finestrals amb estructura de marc de fusta que doten de personalitat pròpia a l’espai. En els dos casos la seva funcionalitat és clau: a la zona de menjador el marc és al mateix temps un banc a joc amb la taula de disseny Dröm, de fusta de pi i potes de ferro. A la segona finestra, la part inferior del marc s’eixampla i dóna lloc a un banc acotxat amb coixins l’estructura del qual amaga un llit niu oferint així dues places extra en cas de necessitat. Per separar aquesta zona de descans de la zona del dormitori, es va dissenyar un moble que combina el blanc i la fusta natural i que per un costat és el suport del televisor i per l’altre ofereix un important espai d’emmagatzematge. Buscant generar més intimitat a la zona del dormitori doble es va ubicar una mampara separadora de policarbonat translúcid prolongant l’envà de l’armari.

 

La il·luminació combina els punts de llums tubulars, més tècnics, amb les làmpades decoratives al menjador, dormitori i cuina. Aquesta ofereix un disseny molt net amb silestone, mobiliari lacat en blanc i un tram de paret amb mosaic que contrasta amb la imponent presència de la fusta.

 

Al bany vam optar per un disseny molt neutre que manté la línia càlida de la resta de l’apartament combinant el pi amb un porcelànic de gran format que imita el formigó.

 

Els 60 m2 de terrassa es van cobrir amb una tarima sintètica color xocolata col·locada en biaix i s’hi van diferenciar 3 sub-zones: la de menjador sota una pèrgola d’alumini, la zona de relax per prendre el sol marcada amb un reservat de gespa artificial i l’acollidor racó amb un banc cantoner sobre el que es llegeix el nom de l’apartament.

 

L’Àtic Verd no va tardar a tancar reserves, fins i tot abans d’haver finalitzat els últims detalls del projecte d’interiorisme!

Category
Interiorisme per a Empreses