#45 BALMES. BARCELONA. 2017

About This Project

LA NECESSITAT

 

Convertir un antic pis ubicat a una finca centenària de la zona alta de Barcelona en una llar moderna, lluminosa i àmplia canviant radicalment el seu aspecte inicial i la seva distribució d’estances molt compartimentades al llarg d’un passadís.

 

 

EL REPTE

 

Canviar-ho absolutament tot per dissenyar un nou interior adequat a les necessitats dels actuals propietaris. Era imprescindible eliminar tots els envans possibles per crear zones diàfanes i comunicades i re-ubicar les diferents estances. Al tractar-se d’una finca de molts anys, ens vam trobar amb la necessitat de reforçar les estructures originals que havien patit alguns danys.

 

EL PROJECTE

 

Vam proposar un disseny en el qual la sobrietat i l’elegància embolcallen un espai on dominen els tons pedra, les línies rectes i els materials nobles. El conjunt destaca per un mobiliari minimalista, de disseny Dröm Living, que conviu amb acabats que honoren l’estil industrial. L’objectiu era aconseguir una llar molt càlida que transmetés sensació de tranquil·litat i per tant era imprescindible generar pràctiques zones d’emmagatzematge que facilitessin mantenir els espais poc atapeïts potenciant la sensació d’ordre.

 

El primer pas va ser l’eliminació d’absolutament totes les barreres arquitectòniques innecessàries, inclús obrint accessos en una paret mestra que es va reforçar amb una columna a la zona del vestidor. Sobre un gran espai diàfan vam dibuixar la nova distribució: una gran sala-menjador amb la cuina integrada ocupa la part frontal de l’habitatge i a la part posterior, molt més silenciosa, vam ubicar-hi la zona de nit amb dos dormitoris individuals, dos banys i un dormitori en suite amb vestidor.

 

Per tal de deixar fluir la llum natural i oferir una imatge global de l’espai ja des de l’entrada, es va crear un ampli rebedor separat del menjador per una mampara de vidre i ferro. Dos trams de paret de totxana vista, al rebedor i a la sala, es van recuperar i restaurar fent de fil conductor entre els dos espais al mateix temps que sumen calidesa i aporten un punt industrial a l’atmosfera. El gran moble-prestatgeria en ferro, disseny de Dröm Living, incorpora una zona de miralls que amplia visualment la sala i potencia la lluminositat. La cuina queda separada per una gran illa amb un tram de barra oferint a la vegada superfície de treball i espai per a àpats ràpids.

 

El dormitori principal, on vam dissenyar un gran armari que incorpora una zona d’escriptori-tocador, es va projectar com un espai diàfan al qual s’accedeix a través del vestidor que a la vegada amaga la porta d’accés a un espaiós i elegant bany.

 

El confort que desprèn la globalitat del conjunt ve molt marcat pel to gris pedra càlid amb el qual es van pintar parets i sostres així com pel paviment escollit per totes les estances, un parquet laminat de fusta d’aspecte rústic que en el cas del dormitori doble, a més, recobreix la part del capçal del llit.

 

Per tal d’assegurar una bona il·luminació es van instal·lar focus negres a tots els espais que es combinen amb punts d’il·luminació decorativa.

 

Category
Interiorisme per a Particulars