#31 Casa Dorita. Barcelona. 2016

About This Project

BODEGA AMB TOC VINTAGE

 

LA NECESSITAT

Dissenyar i construir des de zero l’interior d’un nou restaurant de cuina tradicional i tapes al cor del barri de Sant Antoni de Barcelona. El concepte del negoci requeria un espai que destaqués per la seva calidesa i que desprengués tradició. Un lloc on els futurs comensals aconseguissin sentir-se com a casa.

 

EL REPTE

Transformar un local ocupat per una botiga de llenceria en un espai de marcada personalitat. Amb l’estil d’una bodega tradicional com a referent havíem de trencar amb estereotips i fer néixer un racó que respirés història. Calia ubicar-hi una cuina a la vista del públic, la zona del menjador i una zona de barra amb corner de venda de xarcuteria.

 

A més ens van encarregar la imatge corporativa del nou restaurant i el concepte de marca havia de plasmar-se a cada metre de l’espai físic.

 

EL PROJECTE

Amb unes idees molt clares sobre el que volia transmetre amb el seu nou projecte gastronòmic, la propietària de Casa Dorita va ser la nostra companya de feina durant tot el procés. Així, ens vam decantar por projectar un ambient clarament inspirat en una bodega típica en el qual vam incorporar tocs vintage i on vam combinar una bona diversitat de materials nobles.

 

Perseguint aportar caràcter al disseny vam jugar amb una gama de tons foscos: blau marí i verd a les parets, daurat en elements metàl·lics, matisos granats a la tapisseria de quadre escocès de les cadires i bancs així com tons marrons tant a la fusta del mobiliari com a la pell de l’entapissat d’alguns tamborets.

 

Pel paviment vam combinar un parquet laminat de fusta envellida amb un mosaic hidràulic hexagonal dissenyat en exclusiva per aquest projecte i fabricat seguint tècniques tradicionals. A les parets conviuen el blau marí i el verd amb la totxana original recuperada i un revestiment de porcelànic de rajola artesana disposada en forma de rombe.

 

La nova distribució va aconseguir un efecte de loft, confortable i molt càlid, on vam aconseguir incorporar la cuina a la vista amb una separació basada en una estructura de ferro daurat i vidre antic de colors.

 

Finalment Casa Dorita s’ha convertit en un espai que, tot i ser nou, té una certa càrrega històrica: per la història dels seus orígens i per la combinació d’uns materials, molts reutilitzats, que comparteixen el concepte de tradició.

 

 

EL MOBILIARI

La fusta és la protagonista: recuperada d’antigues travesses de ferrocarril, de naus industrials o d’obres va ser tractada i restaurada per donar vida a les taules, les barres, a una gran vitrina suspesa i als bancs de Casa Dorita.

 

Els prestatges, de ferro daurat i vidre armat retro il·luminat, es van dissenyar a mida per ubicar-hi ampolles de vi i també les làmpades de tub de coure van ser dissenyades per Dröm.

Category
Interiorisme per a Empreses