#38 Marià Aguiló. Barcelona. 2017

About This Project

 ESSÈNCIA INDUSTRIAL AMB TOCS SOFT

 

LA NECESSITAT

 

Uns mesos després d’haver finalitzat el projecte integral d’interiorisme d’un loft, el propietari ens contactava de nou amb la necessitat, ara, de canviar la imatge d’un pis destinat al lloguer turístic. Sense executar canvis que impliquessin una gran reforma però realitzant una proposta creativa de disseny interior, decoració i mobiliari, calia dur a terme un rentat de cara en profunditat a tot l’espai per dotar-lo d’una nova atmosfera càlida i atractiva.

 

EL REPTE

 

Sorprendre de nou a un client exigent que per segona vegada confiava amb l’equip de Dröm Living. Calia convertir 60 m2 en una llar especial partint d’un pis on ja s’havia intervingut prèviament en la restauració de terres, sostres i parets de totxana vista. Era essencial potenciar-ne els punts forts, jugar amb la il·luminació i crear zones funcionals optimitzant al màxim l’espai sense renunciar a un disseny exclusiu que cuidés fins el més petit detall amb l’objectiu de facilitar-ne el lloguer.

 

EL PROJECTE

 

Sobre una atmosfera inicial clarament industrial vam optar per projectar un interiorisme fidel a aquesta essència suavitzant-ne el seu fort caràcter amb tons clars i amb la incorporació d’elements molt nòrdics. El joc de contrastos entre els dos estils així com la combinació del blanc i el negre es fa evident a tots els espais.

 

El mobiliari de disseny a mida i els elements decoratius marquen la personalitat del conjunt. Làmpades i aplics nòrdics es combinen amb focus industrials i els mobles de ferro i fusta tenyida en negra conviuen amb peces lacades en blanc.

 

Potenciar la sensació d’amplitud ja des de l’entrada va ser una decisió clau per donar una imatge global de tota la sala des del rebedor i deixar fluir la llum. Així, es va eliminar l’envà separador substituint-lo per una estructura de ferro i vidre.

 

Amb l’objectiu d’alleugerir la potència de les parets de totxana, a la sala-menjador vam ubicar un sòcol blanc que a la vegada té una funció protectora, reforça la lluminositat i amplia visualment l’espai. Aquí es van diferenciar dues zones separades per un moble de disseny exclusiu en ferro: la d’estar, amb un sofà i un escriptori, i la de menjador, amb una taula i un banc de fusta de punta a punta que dóna lloc a un espai de reunions pràctic i acollidor.

 

La il·luminació, un cop més, va ser clau per crear ambients i combina punts decoratius, com els focus que il·luminen el sostre o els leds ubicats sobre el sòcol, amb d’altres més funcionals.

 

Tot el pis es va pintar de blanc, es van sanejar armaris i portes i es van realitzar els canvis d’instal·lacions necessaris per adaptar i reforçar els punts d’il·luminació existents. I aprofitant un racó a la zona de pas, es va dissenyar un mini-espai per a la rentadora amb un armari en fusta lacada que la manté oculta. Les dues habitacions mostren un estil molt càlid amb tèxtils de lli en tons grisos que conviden a plàcides estades al cor de Barcelona.

 

 

 

 

 

 

Category
Interiorisme per a Particulars