#27 Sant Joan. Barcelona. 2016

  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles
  • decoración dormitorios juveniles

About This Project

DISSENY PER OPTIMITZAR M2

 

LA NECESSITAT

Dissenyar 3 habitacions juvenils totalment independents on inicialment n’hi havia només 2. La Inés, la Carlota i en Josep necessitaven renovar els seus espais de la infància per adaptar-los a la seva nova vida adolescent. En el cas de les noies, que inicialment compartien una mateixa habitació, era necessari convertir en dos noves estances els 16,5 m2 del dormitori original.

 

EL REPTE

Realitzar un important exercici d’optimització de l’espai en el que, a més de convertir en dos una habitació inicial, havíem d’ubicar a cada una un llit més gran, un escriptori i reservar metres per l’espai d’emmagatzematge. Ens enfrontàvem també al repte de mantenir la lluminositat en una de les habitacions femenines que, amb la divisió, inevitablement deixaria de rebre llum natural directa.

 

EL PROJECTE 

Per les noves habitacions de la Inés i la Carlota vam plantejar un disseny càlid d’aire nòrdic amb una important presència de la fusta de pi aportant calidesa i un clar domini dels tons neutres per potenciar la lluminositat.

 

La divisió es va realitzar, entre les dues portes ja existents, amb un envà de fusta insonoritzat en forma de S. Així vam jugar amb l’espai en alçada sobreposant el llit de l’habitació de la Inés amb el nou armari de l’habitació de la Carlota. El resultat van ser dos dormitoris amb personalitat pròpia: un de 8,7 m2 amb el llit elevat i que seguia sent exterior i un altre de 7,8 m2 al qual vam facilitar l’entrada de llum natural a través d’una finestra a l’envà de separació.

 

La clau de l’interiorisme, que ens va permetre la màxima optimització de l’espai, va ser el disseny de l’estructura de llit elevat que ens va facilitar la ubicació a la seva part inferior, no només de l’armari del dormitori contigu, si no també d’un llit niu a la mateixa habitació i un considerable espai d’emmagatzematge en calaixos. A més, els dos dormitoris disposen de la seva pròpia zona d’estudi i de diversos armaris.

 

Tal i com ens va indicar la Inés, vam reflectir la seva preferència pel blau destinant mitja paret a aquest to fresc i vital utilitzant pintura imantada tan aquí com a la paret de l’escriptori de l’habitació de la Carlota.

 

Pels 8 m2 de l’habitació d’en Josep, vam jugar amb l’elegant contrast del negre i la fusta de pi per aportar un caràcter atrevit al disseny prioritzant també aquí l’optimització de l’espai amb una estructura continua pel llit i l’escriptori.

 

EL MOBILIARI

Les exigències del projecte requerien el disseny a mida de quasi la totalitat del mobiliari: llits, escriptoris, armaris i prestatges van ser creats en exclusiva per a l’ocasió. També les làmpades van ser dissenyades per Dröm i ubicades estratègicament a cada habitació. Al dormitori de la Carlota vam conservar la part superior de l’armari existent i li vam donar un aire totalment renovat lacant-lo en blanc i canviant-li els tiradors.

Category
Interiorisme per a Particulars