#50 El Gallinero. Barcelona. 2018

About This Project

 

LA NECESSITAT

 

L’Hotel Tryp Apolo de Barcelona volia potenciar l’ús d’una terrassa de l’hotel que es trobava totalment buida per convertir-la en l’escenari del seu nou restaurant. Era necessari crear des de zero un espai amb molta personalitat on, tan els mateixos hostes com el públic del carrer, poguessin sopar o prendre una copa.

 

Requerien un disseny dinàmic, fresc i versàtil que concebés diferents zones per tal d’oferir diversos serveis i activitats en funció de la franja horària.

 

A més, Tryp Apolo, volia crear una nova marca, desenfadada i fresca, pel seu nou restaurant del Paral·lel. A Dröm Living també ens en vam ocupar: vam crear el concepte, el naming i vam dissenyar la imatge corporativa del que avui és El Gallinero del Tryp Apolo.

 

 

EL REPTE

Omplir de vida una zona exterior a la que, fins al moment, no se li estava donant cap utilitat per convertir-la en un espai acollidor amb un disseny de tendència capaç d’atraure un nou públic més enllà dels propis hostes de l’hotel.

 

 

EL PROJECTE

 Ens vam decantar per un projecte que unís diferents estils de disseny per potenciar el dinamisme i la frescor del lloc. Per això vam crear un espai molt acollidor on conviuen delicats tocs tradicionals, aportats per exemple per la terracota, amb l’essència d’una terrassa tropical que la configuren en gran mesura la selvàtica vegetació, els estampats dels tèxtils, la pèrgola de canya i les làmpades decoratives.

 

Un dels punts forts del projecte va ser el meticulós treball de disseny de mobiliari a mida; el gran banc perimetral, les taules, les estructures de fusta…; juntament amb la cura especial que exigia tota la il·luminació: làmpades decoratives a la pèrgola, punts de llum a les plantes i fanals amb espelmes repartits per tot l’espai per tal de crear, de nit, una atmosfera molt càlida.

 

Vam dividir la terrassa en dues zones diferenciades: una àrea destinada al servei de restaurant que inclou també un espai amb taules baixetes per un ús més de chill-out on vam dissenyar un jardí vertical, i una segona àrea orientada a còctels i sucs on vam ubicar un paviment de tarima. Al centre, dues estructures de fusta i ferro amb horts urbans actuen de barra per esmorzars.

 

Va ser necessari mantenir molts dels elements existents a la terrassa, com paviments i tancaments així com tres faroles que van ser totalment integrades al disseny.

 

La imatge corporativa i el naming es va treballar amb l’objectiu de vincular el nou restaurant amb la força i la historia emblemàtica del Paral·lel a mode d’homenatge per tot el que ha significat aquesta avinguda i els seus espectacles per la ciutat. Per això es va escollir el nom d’un espai molt especial del teatre: “El Gallinero”, comunament ocupat pel públic més jove amb ganes de crear ambient. La imatge d’una gallina vedette, utilitzada en les caretes i en tot el grafisme de l’espai, reafirma aquest homenatge a la vida i a la història del Paral·lel.

 

Execució d’obra a càrrec d’Inntegral .

Category
Interiorisme per a Empreses