#43 Hipólito Lázaro. Barcelona. 2017

About This Project

LA NECESSITAT

 

Convertir un antic i deteriorat local d’oficines en una llar. Havíem de crear de zero una distribució totalment nova que inclogués un bany, un dormitori, un vestidor, una cuina oberta i una sala-menjador. Era necessari renovar totes les instal·lacions i realitzar nous accessos a la terrassa. Es volia que el resultat final respongués estrictament a les altes expectatives estètiques i funcionals de les persones que hi viurien.

 

EL REPTE

 

Canviar radicalment l’espai original per tal de projectar un interior càlid i lluminós que oferís zones d’emmagatzematge integrades al disseny realitzant una important feina d’optimització de l’espai.

 

Abans de començar l’obra ens enfrontàvem als feixucs tràmits necessaris per a realitzar el canvi d’ús de local a habitatge. Un cop superats amb èxit i aconseguida la llicència, la reforma podia començar.

 

EL PROJECTE

 

Vam dissenyar un espai diàfan, de línies minimalistes i colors neutres que combina elements de disseny escandinau amb tocs molt industrials. Fusta i ciment dominen un ambient que transmet netedat i calma gràcies al blanc pur escollit per parets i part del mobiliari. Aportant un toc de sofisticació el negre fa acte de presència en aixetes i punts de llum decorativa i el rattan i els teixits 100% naturals completen una atmosfera càlida, lluminosa i molt confortable. Ampliar els accessos a la terrassa i prescindir de portes a les diferents estances va ser clau per deixar fluir la llum natural per tota la llar.

 

La nova distribució divideix l’apartament en dues zones diferenciades: la de dia, que integra cuina, menjador i sala en un espai obert amb sortida a la terrassa i la de nit que inclou dormitori, també amb accés a l’exterior, bany i vestidor. L’envà divisori entre les dues zones incorpora, al passadís d’accés a l’habitació, uns amplis armaris blancs, de disseny Dröm Living, que van de terra a sostre oferint espai útil d’emmagatzematge i, a la banda de la sala, reserva espai per una llar de foc i pel televisor.

 

La combinació de materials i textures defineixen la personalitat cosmopolita de la llar. En una de les parets de la sala, així com a la paret del capçal del llit, al vestidor i a part del bany, es va recórrer al revestiment de placa de fusta i ciment, un material molt càlid, aïllant i resistent que impacta pel seu aspecte industrial.

 

Pel paviment vam escollir l’atrevida combinació entre un rústic parquet laminat de to càlid, que es va ubicar a la sala-menjador i a les habitacions, i un mosaic hexagonal blanc que va des de l’entrada fins a la cuina enllaçant amb el parquet. Al bany, així com a la terrassa, vam optar per un porcelànic imitació ciment mentre que per la dutxa es va utilitzar una ceràmica rectangular en color blanc mate que contrasta amb la resta de parets de placa de fusta i ciment. Les aixetes, com a la cuina, es van escollir negre mate, de línies molt minimalistes, completant un conjunt elegant i equilibrat.

 

Gran part del mobiliari va ser dissenyat a mida per Dröm Living, tant al dormitori, al vestidor, al bany com a la cuina. Aquesta desprèn una personalitat pròpia amb superfícies de marbre calacatta, aixetes en negre i una atrevida combinació entre mobiliari blanc molt minimal i armaris negres d’inspiració industrial. També a la sala-menjador domina el mobiliari d’estil industrial amb materials nobles com la fusta, el ferro y el zinc.

 

Per aconseguir una atmosfera similar a la de la llum de dia, a tots els espais es van utilitzar focus encastats que es combinen amb diferents punts de llum, industrials i nòrdics, sobretot decoratius.

 

T’agradaria tenir més detalls sobre aquest projecte? T’ho expliquem tot a ‘Història d’Una Reforma:)

Category
Interiorisme per a Particulars