#29 Marfina Apartaments. Castelldefels. 2016

  • diseño apartamento

About This Project

NÒRDIC I MEDITERRANI

 

LA NECESSITAT

Convertir l’abandonat traster-sala de màquines ubicat a la terrassa d’un gran edifici d’aparthotels en un dels apartaments més especials de Marfina Apartments. Volien transformar el mini espai oblidat en un apartament únic i diferent, que destaqués de la resta pel seu encant i el seu disseny.

 

EL REPTE 

Havíem d’ubicar cuina, menjador i dormitori en un espai rectangular de 22 m2 mancat de llum natural i que es trobava en una situació crítica de deteriorament creant un apartament de disseny fresc i lluminós, funcional i especialment acollidor. I tot amb un pressupost raonable.

 

EL PROJECTE

Amb el clar objectiu d’optimitzar al mil·límetre cada racó i de fer possible l’entrada de llum natural, vam redissenyar per complet la distribució inicial: vam canviar la ubicació de la porta d’entrada i vam incorporar dos grans finestrals, imprescindibles per oferir la lluminositat requerida i les imperdibles vistes al mar. Uns funcionals estors opacs actuen com a persiana frenant l’entrada del sol del matí.

 

Perseguint un ambient net i vital, vam projectar una estança diàfana amb 3 zones diferenciades: dormitori, cuina-menjador i bany. La combinació de la fusta natural de roure amb els tons blaus dels tèxtils, el gris pedra de la paret i el blanc del mobiliari va donar lloc a una atmosfera plàcida que destil·la un estil nòrdic-mediterrani fresc i acollidor.

 

Pel paviment de dormitori i menjador vam optar per un laminat vinílic de fusta molt resistent a la humitat mentre que a la cuina vam utilitzar un gres hexagonal en tons verds que també es va utilitzar per protegir la paret, tant a la cuina com al bany. Aquest es va ubicar entre dormitori i menjador delimitat per un vidre translúcid pel cantó de l’habitació que manté la intimitat sense privar el pas de llum natural.

 

Un dels punts forts del nou apartament són els 45 m2 de terrassa privada que vam renovar completament substituint l’antic paviment per una tarima sintètica de color antracita, ubicant una llarga jardinera amb plantes aromàtiques i dissenyant un tancament de vidre transparent a la barana que manté el mar visible des de qualsevol angle.

 

EL MOBILIARI

Els requisits de l’espai obligaven a cuidar al detall cada element de mobiliari buscat la seva màxima funcionalitat. En els dos nous finestrals vam dissenyar una estructura de marc amb banc incorporat que inclou espai d’emmagatzematge i al dormitori un vestidor semi obert ofereix l’espai necessari per l’equipatge. La taula del menjador va ser dissenyada amb fusta de roure natural i potes de xapa de ferro doblada i al dormitori s’hi va crear un capçal amb fusta de roure, en aquesta ocasió de veta més marcada que la utilitzada en finestres i taula.

Category
Interiorisme per a Empreses