#28 Unnax. Barcelona. 2016

  • interiorismo de oficinas
  • oficinas diseño
  • oficinas decoración
  • diseño de oficinas
  • interiorismo oficina
  • diseño de oficina
  • interiorismo corporativo
  • decoración de oficinas
  • diseño de oficina
  • oficinas interiorismo

About This Project

UN ESPAI DE TREBALL D’AIRES NÒRDICS

 

 LA NECESSITAT

Dissenyar les noves oficines de l’start-up tecnològica en un local de 120 m2 ubicat a la planta 21 de l’edifici INBISA, un imponent gratacel situat a un dels districtes financers punters de Barcelona. Degut al creixement de l’empresa, els emprenedors van decidir traslladar-se a un espai més ampli i el local escollit requeria una adequació a les seves necessitats funcionals i un disseny que respirés el seu concepte de negoci: tecnològic, jove i professional.

 

EL REPTE

En un termini de temps molt acotat, ens demanaven convertir un local completament buit en un espai diàfan on es distingissin clarament 4 ambients: la zona d’administració, la zona de desenvolupament tecnològic, el despatx de gerència i la sala de juntes. Les noves oficines havien de respirar una atmosfera fresca i innovadora i al mateix temps transmetre el rigor propi d’una empresa vinculada al sector financer.

 

EL PROJECTE

L’espectacular lluminositat de l’espai, que en època d’estiu permet treballar amb llum natural gairebé tot el dia, va encaixar a la perfecció amb la petició del client de projectar un espai amb reminiscències nòrdiques. Amb aquest objectiu vam escollir el blanc com a to dominant que es va combinar amb la fusta de bedoll natural en contorns, pilars, portes, armaris, algunes divisòries, zones de paviment i en elements del mobiliari. El bedoll va ser escollit també per la làmpada de disseny propi ubicada sobra la taula de reunions.

 

La planta rectangular del local es va dividir en dues grans àrees, una pel personal d’administració i l’altra pels desenvolupadors, mitjançant la ubicació al centre d’un cubicle amb tancaments de vidre que a la vegada es va dividir en dos estances: la sala de juntes i el despatx de gerència. Utilitzant vidre laminat per totes les divisòries vam aconseguir mantenir el pas de llum natural inclús fins la paret oposada a la façana la qual es va vinilar sencera convertint-se en una gran superfície per prendre notes o fer presentacions.

 

Els tons clars s’interrompen només per la moqueta gris antracita del paviment i els screens tècnics del mateix to, imprescindibles per frenar el sol directe en moments puntuals, i pel verd de la jardinera dissenyada pel despatx de gerència amb la que perseguíem augmentar el punt de frescor.

 

Es va desenvolupar una important feina d’instal·lacions per ubicar connexió de dades i telèfon a cada taula individual i televisors a cada una de les 4 zones de treball. A més, es van adaptar els punts d’il·luminació existents i la climatització a les exigències de la nova oficina. I amb l’objectiu de minimitzar l’eco, es van incorporar plafons perforats fono-absorbents integrats amb el disseny.

 

Aquest és un dels projectes on una planificació prèvia és essencial per aconseguir complir amb èxit totes les previsions de terminis i pressupostos. Després de 4 setmanes, el jove equip estrenava oficines!

 

EL MOBILIARI

Exceptuant alguns elements, com cadires, books de calaixos i alguna làmpada, tot el mobiliari va ser dissenyat a mida per al projecte.

Category
Interiorisme per a Empreses