#34 Mallorca. Barcelona. 2016

About This Project

NÒRDIC-MINIMAL A L’EIXAMPLE DE BCN

 

LA NECESSITAT

Projectar un nou disseny interior per a un pis típic de l’Eixample barceloní que es trobava totalment buit i abandonat requerint un rentat de cara total. El propietari, amb dos fills, necessitava una llar acollidora i funcional que destaqués per un disseny simple, pràctic i amb molt espai d’emmagatzematge.

 

EL REPTE

Mantenint la distribució original, havíem de dotar amb un aire renovat i fresc els diferents espais del pis: cuina, menjador, sala, dormitori-suite, bany i dormitori juvenil doble. Les fusteries originals del dormitori-suite i de la sala es trobaven molt deteriorades i un dels grans reptes va ser la substitució d’aquestes per rèpliques totalment noves que imitessin l’aspecte de les tradicionals modernistes.

 

EL PROJECTE

El nou interiorisme va donar lloc a un espai càlid i sofisticat d’estil minimalista amb marcats tocs nòrdics. Cuina, menjador i sala comparteixen una mateixa zona diàfana molt serena gràcies a l’entrada de llum natural que es va potenciar amb el domini de tons clars a parets, mobiliari i tèxtils amb puntuals intervencions del negre i el gris antracita.

 

El paviment de tot el pis es va substituir per un parquet de fusta natural de roure blanquejat combinat amb un sòcol blanc i per a les parets es va optar per un to marfil gris deixant els sostres en blanc per donar protagonisme a les motllures originals.

 

La cuina es va fer completament nova amb un disseny molt funcional que inclou una àmplia barra per esmorzars i àpats ràpids. Tot el mobiliari va ser creat a mida oferint un conjunt amb tocs masculins de contrastos en blanc i negre. El silestone Passat Black de Neolith per a les zones de treball, la barra i el revestiment aporta la gama fosca juntament amb els tamborets d’estil nòrdic i un detall al moble-armari.

 

Una gran taula de fusta revestida amb el mateix parquet natural del paviment i un banc d’obra que es va cobrir amb un procelànic gris antracita de gran format (1×1,5m) van ser dissenyats per un menjador que perseguia una atmosfera amb personalitat pròpia. El revestiment del banc s’estén a la paret dotant l’espai de distinció i a la vegada actuant de protecció.

 

A la sala s’hi va ubicar un petit racó de treball amb mobiliari lacat en blanc de disseny exclusiu aprofitant una cantonada amb gran entrada de llum natural.

 

Per al dormitori-suite, lluminós y elegant pel seu ambient modernista, buscàvem crear un espai extremadament càlid. Es va canviar la fusteria original per una rèplica nova i vam revestir la paret del capçal del llit amb el mateix parquet del paviment. A més, vam dissenyar una còmoda i un gran armari lacats en blanc per proporcionar l’espai d’emmagatzematge requerit sense perdre la sensació d’amplitud.

 

A l’habitació dels nens la prioritat era optimitzar metres i per això vam dissenyar una estructura de dos llits en llitera que incorpora un espai de treball il·luminat en led prescindint del típic flexo per no perdre amplitud. El disseny en blanc interromput només pel roure de la barana i l’escala i pel to marfil de parets i tèxtils, pretén potenciar la sensació d’amplitud i lluminositat que es va considerar imprescindible.

 

Als banys es va buscar un disseny funcional i elegant seguint la mateixa línia de tons clars amb contrastos puntuals en mobiliari i accessoris.

 

EL MOBILIARI:

Predomina a tot el pis el mobiliari de disseny propi per adaptar-nos a les condicions físiques de l’espai i optimitzar la percepció d’amplitud. Es combina mobiliari molt nòrdic, com les cadires i els tamborets de la cuina i el menjador amb el mobiliari més minimal de la sala.

 

Category
Interiorisme per a Particulars