#05 Muntaner. Barcelona. 2015

About This Project

 JOC DE COLORS EN UN ANTIC PIS MODERNISTA

 

Prioritzant conservar l’essència modernista d’aquest pis barceloní de gairebé 100 m2 vam projectar un disseny de línies rectes on la combinació de tons pedra, blancs i blaus turquesa comparteix protagonisme amb motllures, grans alçades i majestuoses portes i vidrieres. Fent canvis importants en la distribució vam convertir un espai originalment fosc en una llar àmplia i plena de llum on elements minimalistes de disseny propi s’integren a una atmosfera senyorial.

 

Eliminant l’envà que dividia dues habitacions vam duplicar l’espai a la sala que al mateix temps es va obrir a la galeria donant pas a la llum natural procedent dels grans finestrals amb sortida al pati. Per ajudar a regular-ne la intensitat segons l’hora del dia, es van escollir estors paquet de lli natural amb un ribet en turquesa fets en exclusiva per al projecte. A la cuina, amb tot el mobiliari també creat per a l’ocasió, vam optar per una melanina color fusta de roure natural combinada amb la pulcritud del silestone blanc. Tan a la zona del menjador com a la sala el mobiliari fet a mida es combina amb peces de disseny com la cadira Acapulco o les cadires Fer inspiració Wishbone de Hans J. Wegner. Els sostres modernistes van jugar un paper clau en el procés de reforma. Després dels enderrocaments va caldre restaurar i reconstruir motllures i, a la sala, vam replicar un dels rosetons per a la ubicació de dos punts de llum simètrics.

 

Els tons pedra són protagonistes a gairebé tot el pis, passant dels grisos suaus de la cuina i el menjador al pujat to pissarra de l’entrada. Aquesta gama predominant només queda interrompuda pel blanc que ressalta motllures i fusteria i al dormitori principal on canvia radicalment. Aquí un to carabassa a la part del capçal combina amb el parquet, que va ser polit i restaurat, potenciant la sensació buscada de calidesa i confort. També al dormitori es va voler guanyar en amplitud i, eliminant el pas tancat que existia a la porta en forma d’arcada, es va donar lloc a un funcional vestidor que va quedar incorporat a la resta de l’espai.

Category
Interiorisme per a Particulars