logo

#54 MASNOU. 2018

LA NECESSITAT
Els nostres clients buscaven realitzar la reforma integral del seu pis, un petit habitatge de 35m2 situat en una zona excepcional del Masnou: davant del mar. En aquest sentit, ens demanaven la renovació completa del pis per a convertir-lo en un apartament funcional, càlid, lluminós i – molt important – que fora accessible per als seus dos gossets.
A nivell decoratiu, es buscava dotar-lo d’una personalitat fresca, divertida, moderna i informal, molt alineada amb la família de quatre 🙂
EL REPTE
El projecte presentava diversos reptes que van ser solucionats durant la reforma: d’una banda, es tractava d’un pis petit. Per un altre, comptàvem amb un pressupost ajustat. Per això, havíem d’aconseguir treure-li el màxim partit a la distribució i fluxos de pas, potenciant els punts forts de la llar, jugant amb la il·luminació i creant zones funcionals que optimitzessin l’espai sense renunciar a un disseny exclusiu fins a l’últim detall.
EL PROJECTE
A nivell general, es va treballar sobre dos elements clau que ens van permetre donar una major sensació d’amplitud a l’espai: les parets i el paviment.
Les parets, originalment de colors foscos, van ser cobertes per un tamís blanc que sens dubte va dotar a l’espai de lluminositat i amplitud, un dels grans objectius del projecte. Aquest ens funcionava com a base per a ser combinat amb altres tocs de color que ens oferissin dinamisme i personalitat, com el vermell situat en el frontal de la cuina – un dels elements més icònics del projecte – que va ser construït en rajola manual esmaltada. Finalment, es van afegir detalls en negre, visibles en elements com les portes del dormitori i bany o la barana de les escales. Així, blanc, vermell i negre van ser els responsables d’aportar un toc divertit, jove, dinàmic i acollidor a tota la llar. 
També es va treballar sobre un paviment nou, apostant pel porcelánic d’aspecte parquet, que fusiona l’aspecte càlid i acollidor de la fusta natural amb els avantatges tècnics propis d’un material ceràmic. A més, es tracta d’un material ideal per a llars que compten amb animals domèstics, ja que són molt més resistents i duraders. Seguint amb la necessitat dels clients de donar més amplitud i dinamisme a l’espai, es va optar per combinar tres amples de làmines diferents, distribuïts al llarg del pis.
Distribució i mobiliari:
En quant a la distribució, es va mantenir la tabiquería original i es va jugar amb la distribució del mobiliari per a treure-li al màxim partit a l’espai, tenint en compte les preferències del client. Un element a destacar va ser el moble dissenyat per al televisor, que es va col·locar a continuació de la paret de la cuina, pensat per a crear una sensació de continuïtat, integració i homogeneïtat que sens dubte van ajudar a aconseguir un efecte de major amplitud.
El bany també va ser dissenyat per a treure-li el màxim rendiment a l’espai i aportar calidesa a la llar, jugant amb la fusta com a protagonista; un petit oasi dins de la llar.
Finalment, per al dormitori es va apostar per les textures com a element decoratiu primordial, que es van combinar amb un mobiliari d’estil natural i pràctic.
D’aquesta forma, l’espai limitat no va ser un impediment per a crear una llar càlida, còmode i feliç per a aquesta família tan especial 🙂