About This Project

LA NECESSITAT

Dissenyar de zero un nou restaurant que destaqués entre l’àmplia oferta gastronòmica d’una zona en alça a Barcelona. El projecte exigia des de la creació del concepte de marca passant pel disseny de la seva imatge corporativa fins a la seva implementació en tots els detalls del nou disseny interior.

 

EL REPTE

Projectar un restaurant amb una personalitat impactant que despertés la curiositat des del carrer i que oferís una opció diferent i atrevida.

 

Ens enfrontàvem al repte de generar un efecte “wow” en cada detall del disseny. Calia concebre un espai lluminós i acollidor que substituís completament l’estat inicial, bastant deteriorat, en el qual es trobava el local.

 

EL PROJECTE

D’acord amb el concepte gastronòmic i el briefing aportat pel client, vam crear una marca basada en la filosofia del surf. Platja, onades, diversió, frescor, joventut i llibertat son els valors en els quals vam basar el projecte.

 

Així, l’espai busca recrear l’ambient d’una platja surfista: Interpretant la sorra, les parets de microciment i els materials naturals en tons terra dominen la part inferior del local mentre que la part superior recrea el mar onejat somiat per tot surfista: 450 cordes tallades i tenyides en 3 tons diferents de blau de forma totalment artesanal baixen del sostre a diferents nivells aportant dinamisme i caràcter i dotant el conjunt d’una imponent dosis de sofisticació i bogeria en parts iguals.

 

Els materials nobles com la fusta, el ferro i el ratan aporten al restaurant l’atmosfera natural pròpia d’una platja i amb l’objectiu de sumar-hi un toc rústic, vam incorporar una zona de paviment de mosaic antic al fons del local que trenca amb la fusta porcelànica de la resta de l’espai. Les parets de totxana vista recuperades, la fusta envellida i les làmpades decoratives d’estil vintage ajuden a potenciar aquest efecte.

 

El restaurant es va dividir en 3 zones diferenciades: la terrassa interior, que fa de fil conductor entre la terrassa del carrer i l’interior del local. Aquí vam buscar imitar l’ambient d’un “xiringuito” de platja incorporant un paviment de ciment barrejat amb trossets de petxina, pintant de blanc les parets de totxana recuperada per potencia la llum solar i incorporant plantes tropicals de grans dimensions. A l’interior, el restaurant es divideix entre la zona d’espera, amb barres per prendre alguna cosa ràpida, i la zona de taules.

 

D’acord amb les necessitats del projecte gastronòmic, vam optar per ubicar dues barres: una a l’entrada que actua com a nucli principal dels cuiners i cambrers i on es serveixen la majoria de begudes i una altra, al fons, més healthy i coctelera.

 

La il·luminació, com en tot restaurant, era fonamental. En aquest cas vam buscar una llum blanca imitació de la llum de dia per donar encara més força a la sensació d’estar en un exterior. En tot el local la intensitat de la llum és regulable i es filtra entre les cordes del sostre sent més dirigida amb punts de il·luminació tècnics en taules i barres.

 

Las taules de surf, de fusta de pi i dissenyades i fabricades per al projecte, són protagonistes en tot el restaurant reafirmant que Kook pot convertir-se en un petit oasis “surfer” al centre de la gran ciutat.

 

KOOK

Pg. Sant Joan, 85

Category
Interiorisme per a Empreses