#48 Blue Boite. Barcelona. 2017

About This Project

LA NECESSITAT

Renovar per complet l’antic local que va allotjar una de les sales de referència de l’oci nocturn de la Barcelona dels 90’. L’espai requeria un rentat de cara per reconvertir-lo en una sala de nit versàtil on allotjar esdeveniments i música en directe.

 

EL REPTE

Dissenyar un espai amb personalitat pròpia mantenint l’essència de l’emblemàtica sala que va ocupar el local anteriorment.

Calia incorporar a la nova distribució l’àmplia escala ubicada just al centre del local al tractar-se d’un element arquitectònic que no podia eliminar-se per motius estructurals.

El nou Blue havia d’incloure una zona vip que convisqués amb la zona de ball i la zona de música i Dj’s.

 

EL PROJECTE

Vam projectar un interiorisme elegant i sofisticat on el blau marí és el clar protagonista deixant pas a tocs daurats que aporten el punt més distingit en elements metàl·lics a les barres, portes, baranes i en peces de mobiliari.

La distribució general es va mantenir però es va re-organitzar el local en 3 zones principals:

 

  • La zona de ball davant la gran barra amb sobre de fusta original de l’antic local. Aquesta es va restaurar i es va recobrir, per la part inferior, amb xapa de ferro daurada, perforada i retro il·luminada.
  • La zona VIP, delimitada per una barana daurada, que inclou la part baixa de les escales i un racó cantoner amb un banc dissenyat a mida i amb la part posterior revestida en marbre calacatta. Per tal de donar servei a aquesta zona es va dissenyar una segona barra en forma de U que al mateix temps abasta la zona de ball d’aquesta part del local.
  • La zona de Dj i musics que es va ubicar just a la part superior de les escales i on vam recobrir la paret amb la mateixa xapa metàl·lica daurada i retro-il·luminada de les dues barres i que marca la personalitat elegant del nou Blue.

 

La gran escala de l’entrada descendeix entre una característica cortina de vellut que igual que el fals sostre original restaurat, fa honor a l’estil del local dels 90’.

Els dos banys es van reformar completament amb un disseny en blanc, negre i daurat i el paviment de tot el local es va substituir per micro-formigó, molt resistent i atemporal, al qual vam incorporar particions amb perfils daurats per tal de restar-li aspecte industrial i dotar-lo d’una estètica més fina.

La il·luminació és un dels aspectes clau del nou local. Combina la il·luminació decorativa de les barres, que recorda al luxe d’una cafeteria antiga, amb la il·luminació ambiental aportada per les xapes daurades retro-il·luminades i un sistema d’il·luminació regulable que permet adaptar la intensitat de la llum a l’activitat de cada moment, fet fonamental per respondre a la versatilitat de la nova sala Blue Boite.

Blue Boite
Av. Diagonal, 477 Barcelona

 

 

 

Category
Interiorisme per a Empreses